fbpx

Sequence of motion

Showroom

Code name:

Sequence of motion

Program:

Industry

Type:

Commision

Year:

2017

Status:

Idea

Client:

Tajfun Planina d.o.o.

Location:

Planina pri Sevnici, Slovenia

Area:

M

Architects:

Superform: Marjan Poboljšaj, Anton Žižek, Špela Gliha, Jure Uranič

Photos:

Goran Djokić - renderings

Landscape:

Awards:

The Plan Award 2019 category Special project - WINNER

Basis
The company Tajfun wishes to build a showroom for products, which will serve as a presentation area for the company and create a new centre for social gatherings.

Concept design
The new building will spread over the entire length of the planned plot in a monolithic linear move and occupy the road area by the fire brigade and multi-apartment building. The building will be comprised of a uniform grid of transverse lamellas and will have a clean exterior, geometrically retained form of uniformly repetitive verticals – lamellas. In the interior, we will build a two-level exhibition area. As the latter will be adapted to the content, it will create a dynamic movement of the lamellas. The lamellas thus recreate the sequence of the movement of the elevator. The elevator movement sequences become the main tool for creating the interior space.

Read about

Get pdf