fbpx

Lords of the Ring

Tajfun Village – Industrial Complex

Code name:

Lords of the Ring

Program:

Industry

Type:

Commission

Year:

2020

Status:

Idea

Client:

Tajfun Planina d.o.o.

Location:

Postojna, Slovenia

Area:

L

Architects:

Superform: Marjan Poboljšaj, Anton Žižek, Špela Gliha

Photos:

Renderings: Goran Djokić

Landscape:

-

Awards:

-

Basis
Tajfun intends to build the Tajfun Village industrial complex on a new location in Postojna. New complex contains all the components of the completed morphological unit of the village. The desire is a project that will be able to offer a phased construction with outstanding architecture. In this way employees will enjoy in new state-of-the-art space of new factory.

Design concept
The architecture of the Tajfun Village complex is structured in the form of a clustered village. The whole image of buildings with pointed roof tips, together with the metal-glass envelope of the buildings, recreates the image of the "ice" mountains and creates an experience of the Alpine world. The diffusely reflex surface of the façade reflects the image of the surroundings on its surface, and in this way subtly integrates into the space. The project creates an experience based on the identity of the client and the space where we experience the village and the mountains. It is experience we can feel it or we simply enjoy and work in it.

Read about

Get pdf