fbpx

Nasmeh med jadri

Hotel

Ime projekta:

Nasmeh med jadri

Program:

Public

Tip:

Commision

Leto:

2013

Status:

Idea

Naročnik:

Private

Lokacija:

Ohrid, Makedonija

Površina:

XL

Arhitekti:

Superform: Marjan Poboljšaj, Anton Žižek, Špela Gliha, Jernej Markič

Fotografije:

-

Krajinska ureditev:

-

Nagrade:

-

Izhodišče
Naročnik namerava zgraditi hotel ob Ohridskem jezeru v Makedoniji. Hotel ima 250 suit, 6 luksuznih suit in 30 apartmajev. Hotelska dejavnost je dopolnjena s pomočjo spremljajočega programa. To je wellness (bazen, savne), restavracija, kongresni center in program na trgu pred hotelom (amfiteater). V kletni etaži se nahaja parkirišče.
Kulturne danosti prostora so tradicionalna regionalna arhitektura in umetnost v ožji regiji. Naravne danosti prostora predstavlja mediteranska klima, lepota Ohridskega jezera, panorama na neokrnjeno naravo in pokrajino okrog jezera.

Arhitekturna zasnova
Izhodišče zasnove je ponuditi uporabniku v čimboljši meri pogled na Ohridsko jezero in optimalno osončenje hotelskih sob. Prostorsko je hotel sestavljen iz dveh razprtih školjkastih volumnov, ki skupaj s tretjim školjkastim volumnom v zadnjem delu trga ustvarjajo »ogrlico«. Volumni školjk lebdijo nad podstavkom, ki ustvarja javno teraso hotela na kateri ležijo školjke. Prostorska zasnova hotela nudi panoramsko sliko Ohridskega jezera iz celotnega trga.

Read about

Get pdf