fbpx
MI SMO SUPERFORM

Superform je arhitekturni biro z 20-letno tradicijo. Odlikuje ga prepoznavna in edinstvena arhitektura, ki je narejena po meri naročnika in prostora. Lastnika biroja sta arhitekta Marjan Poboljšaj in Anton Žižek z več kot 20-letnimi izkušnjami, ki sta se v svoji profesionalni karieri kalila s sodelovanjem z birojem Sadar+Vuga arhitekti, delovanjem v Nemčiji in inženiringom v podjetju IMOS. Tako pridobljeno znanje iz različnih strok in okolij ter dolgoletne izkušnje so zagotovilo za celovito in profesionalno storitev. Skupaj s svojimi visoko kvalificiranim in predanimi sodelavci ustvarjajo nepozabne zgodbe in doživetja.

 

Ustanovitelja biroja:
Marjan Poboljšaj
je diplomiral na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani 1997. Pogled na arhitekturo je odkrival najprej na Fakulteti za, zatem skozi delo v biroju Sadar+Vuga arhitekti in nazadnje z sodelovanjem na projektih z Nandetom Korpnikom. Prepušča se toku vizualnih imaginacij preko katerih črpa osnovne principe življenja, oblik in dojemanja prostora.

Anton Žižek
je diplomiral na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani 1997. Delal v biroju Siegert v Muncnhu in v biroju Sadar+Vuga arhitekti. Zanima ga arhitektura vpeta v čas in družbo. Zanima ga povezava z ostalimi panogami kot so glasba, matematika, fizika…

Člani biroja: Špela Gliha, Vesna Sindičič

POSLANSTVO

V biroju Superform ustvarjamo odgovorno in prepoznavno arhitekturo, ki izraža identiteto naročnika. Skupaj z njim premišljeno sooblikujemo in spreminjamo grajeno okolje za lepši svet.

Verjamemo v arhitekturo, ki je več kot funkcija in forma. Je večplastna izkušnja, ki temelji na zgodbi ali doživetju. Ustvarjamo izkušnjo, ki se jo lahko dotaknemo, jo občutimo ali pa v njej preprosto uživamo.

VREDNOTE

1. STRAST – Odkrivamo nove arhitekturne izkušnje. Raziskujemo meje.
2. IZKUŠNJA – V objemu prostora doživljamo zgodbo.
3. EDINSTVENOST – Prepoznamo potrebe. Presegamo pričakovanja. Uresničujemo sanje.
4. SODELOVANJE – Poslušamo, spoštujemo, navdihujemo.
5. ČLOVEK, DRUŽBA, ZEMLJA – »I am feeling very Olympic today.«
6. CELOVITOST STORITVE – To je vse, kar si želimo.

PRISTOP

Superform. Oblika sledi izkušnji.

Nivoji zaznavanja

Fizični nivo. Upogib prostora.
Na fizičnem nivoju zaznavamo prostor s svojim telesom. Izkušnje na fizičnem nivoju so: tektonika, morfologija in ergonomija prostora.

 

Senzualni nivo. Oprimek pozornosti..
Na senzualnem nivoju zaznavamo prostor s vsemi čutili: vid, sluh, vonj, ravnotežje, okus in tip. Izkušnje na senzualnem nivoju so: svetlo, visoko, odprto, hrapavo.

 

Mentalni nivo. Odtis časa.
Mentalni nivo predstavlja izkušnjo uma. Na mentalnem nivoju doživljamo: arhetip, simbol, asociacijo, idejo, misel, podobo, zgodbo, spomin, skladnost.
Dekoder:
(Izkušnja je) upogib prostora.
(Izkušnja je) odtis prostora.
(Izkušnja je) oprimek pozornosti.

(Oblika je) upogib prostora.
(Oblika je) odtis prostora.
(Oblika je) oprimek pozornosti.

(Izkušnja je živa oblika)

Sporočilo: upogibanje/odtis/oprijemanje
Konceptualne koordinate: XYZ / PROSTOR / ČAS / POZORNOST

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Superform, d. o. o.
Nazorjeva 6a
SI-1000 Ljubljana
Slovenija
info@superform.si
www.superform.si

 

Marjan Poboljšaj, Ustanovitelj & solastnik
marjan@superform.si
+386 (0)40 561 077

 

Anton Žižek, Ustanovitelj & solastnik
anton@superform.si
+386 (0)40 171 767

 

 

© 2001 – 2019

Vse pravice pridržane.