fbpx

Midvased

Lounger

Ime projekta:

Midvased

Program:

Interior

Tip:

Naročilo

Leto:

2005 projekt

Status:

Completed

Naročnik:

Zasebni

Lokacija:

Plečnikova tržnica, Ljubljana, Slovenia

Površina:

-

Arhitekti:

Superform: Marjan Poboljšaj, Anton Žižek

Fotografije:

Franci Virant

Krajinska ureditev:

Nagrade:

Design
Midvased je večnamenski objekt. Sama utilitarna funkcija sedenja je presežena z možnostjo združevanja posameznih delov v različne kombinacije nove celote. Objekt ima težnjo po scenski postavitvi, na kar nakazujejo materiali in oblika. Dualnost objekta se izraža v kontrastu med zunanjo lupino in notranjostjo. Zunanjo lupino opredeljuje popolnost geometrije, ki jo simbolizira krog. Krog predstavlja absolutno, brezčasno, je reminiscenca na renesanso. Krog je obdan z zlatimi žarki, ki dajejo objektu globino. Notranjost je oblikovana ergonomsko, je mehka koža, ki se poda človeku. Kontrast je prav tako naglašen z materiali: zunanja lupina je zlata, notranjost je mehko zelena.
Celoten objekt je razdeljen na četrtinke. Vsaka četrtinka predstavlja modul, ki se lahko povezuje in združuje z drugimi. Vsak modul predstavlja svoj način sedenja. Žarki modula so noge sedala, ki ga obdajajo po celotnem obodu.
Materiali so bizarni. Medenina s svojim zlatim leskom in podobo žarkov daje občutek transcendentalnosti. Notranjost je mehka – zelena – umetna trava zapelje zunanjost v notranji ovoj, ki nas objame in popelje na »Zajtrk na travi«.

Read about

Get pdf

Related projects