fbpx

Hiša v Hiši

Podstrešno stanovanje

Ime projekta:

Hiša v Hiši

Program:

Interior

Tip:

Commision

Leto:

2024

Status:

Complete

Naročnik:

Private

Lokacija:

Vransko

Površina:

55m2

Arhitekti:

Marjan Poboljšaj, Anton Žižek, Špela Gliha, Jure Uranič

Fotografije:

Miran Kambič

Krajinska ureditev:

Nagrade:

IZHODIŠČE
Predstavljajte si preobrazbo – tihi podstrešni prostor hiše na Vranskem, miroval leta je nenadoma zaživel z življenjem in namenom.
V spodnjem nadstropju živijo starši naročnika, katerih stanovanje je povezano s skupnim stopniščem. Naročniku je pomembna naravna svetloba in možnost razgleda na okolico. Zaželel si je preobrazbo v nekaj posebnega - zračno, svetlo in odprto stanovanje, ki bi ponudilo prostor za vsakodnevno življenje in ustvarjalnost. Stanovanje s prostorno kuhinjo, otroško sobo, spalnico ter delovnim kotičkom.

ZASNOVA PROSTORA
Za mlado družino, ki prenavlja svoj dom, novo stanovanje v mansardi ni le prostor, ampak predstavlja nov začetek in izraz njihovega načina bivanja in stanja duha. Ideja nove ''Hiše v Hiši'' predstavlja »novogradnjo« objekta v obstoječem objektu.
Zasnova omogoča, da se meje med notranjostjo in zunanjostjo zabrišejo, saj leseni vertikalni elementi fasade spominjajo na čare tradicionalne galerije - ganka, medtem ko se bivalni prostor brez težav preliva v zunanjost »sončne terase«, kjer strešna-parapetna okna spominjajo na pergolo.
Za nas je ideja ''Hiša v Hiši'' več kot le arhitekturna zasnova - predstavlja filozofijo Superforma: izraziti edinstveno izkušnjo bivanja z združevanjem inovacij, funkcionalnosti in estetike v vsakem koraku.

Prenova podstrehe ''Hiša v Hiši'' je rezultat naše strasti in predanosti, ki segata onkraj arhitekture - gre za izraz naše želje po ustvarjanju domov, ki navdihujejo in izboljšujejo življenje vsak dan.

Read about

Related projects