fbpx

Towards the sun

Apartment

Code name:

Towards the sun

Program:

Interior

Type:

Contract

Year:

2016

Status:

Completed

Client:

Private

Location:

Ljubljana, Slovenia

Area:

M

Architects:

Superform: Marjan Poboljšaj, Anton Žižek, Špela Gliha

Photos:

Miran Kambič

Landscape:

Awards:

Month of design 2017, Interior of the year

Concept design
The vantage point for the attic concept is based on the illumination of space and on outward-oriented vistas. The central part of the apartment features a “canyon” within the construction structure bringing in the natural light and directs the views towards the south. The “canyon” expands rhythmically from the north towards the south side featuring a covered terrace offering a panoramic city view.
The central part of the attic functions as a living room and as a basic communication point with other rooms. Such unconventional space arrangement avoids having unnecessary corridors in an apartment. In the western part of the southern arm the central space expands into a bay featuring a dining room, kitchen and gym. The northern arm of the central space opens up into a wardrobe.

Read about

Get pdf