fbpx

Fluent design

Microsoft poslovni prostor

Ime projekta:

Fluent design

Program:

Interior

Tip:

Naročilo

Leto:

2019

Status:

Completed

Naročnik:

Microsoft

Lokacija:

Kristalna palača Ljubljana

Površina:

M

Arhitekti:

Superform: Marjan Poboljšaj, Anton Žižek, Špela Gliha, Jure Uranič

Fotografije:

Miran Kambič

Krajinska ureditev:

Nagrade:

BigSee Interior design Award 2019 winner

Izhodišče
Microsoft želi prenoviti obstoječe prostore. Podjetje potrebuje funkcionalen prostor, ki bo krepil blagovno znamko in predstavljal podjetje in delovni prostor kot sodoben, vključujoč, premišljen in cool. Prostor mora biti več kot samo dekoracija. Mora izstopati, biti provokativen, ikoničen in mora navdihovati.

Prostorska zasnova
Vse prostore smo usmerili proti zunanji fasadi in zato so vsi naravno osvetljeni in imajo panoramski pogled na Ljubljano. Skupni prostor je oblikovan v obliki lijaka. Lijak omogoča, da naravna svetloba prodre v globino in da je skupni prostor usmerjen v panoramski pogled.

Zasnova identitete
Osnova za oblikovanje Microsoft prostorov je Windows Fluent design. Ta predstavlja identiteto Windows okolja. Kako implementirati Fluent design v prostor Microsofta? Stene, ki omejujejo prostore podaljšamo čez meje prostora in tako postanejo 2D elementi (windows-i) v prostoru. V skupni prostor vstavimo še dva 3D elementa. En element predstavlja recepcijski pult, drugi pa kuhinjo. Tako 2D elementi sten in 3D funkcionalni elementi predstavljajo Fluent design Windows okolja.
Na ta način implementiramo koncept Windows okolje v Microsoftove poslovne prostore. Ustvarili smo prostor, ki predstavlja identiteto podjetja. Prostor postane edinstven, sodoben, vključujoč, premišljen, pameten in cool. Zavedamo se, da samo odličnost zasnove in izvedbe krepi podobo in ugled blagovne znamke.

Read about

Get pdf